June 7, 2021
From Gatorna (Sweden)
264 views


2021-06-07

Intro

Idag har regeringen tillsammans med L och C slĂ€ppt tre rapporter för att “modernisera” arbetsmarknaden. Detta Ă€r konkret ett led i det s.k. januariavtalet dĂ€r socialdemokratin förbundit sig att driva liberal politik (inte för att de Ă€r motvilliga till det). Förslaget innebĂ€r framförallt att tre personer nu kan undantas turordningsreglerna för att bli sparkade i företag oavsett storlek. Detta innebĂ€r sĂ„klart att företag kan plocka ut arbetsplatsmilitanter eller de som av Ă„lder eller förmĂ„ga inte kan arbeta lika snabbt som andra. Detta pressar hela arbetsstyrkan. Det Ă€r en attack mot den lönearbetande klassen, till förmĂ„n för den Ă€gande klassen.

LÀs mer t.ex hÀr:

https://arbetet.se/2021/06/07/sa-blir-nya-las-mer-flexibilitet-for-foretagen/

Vad kan du göra?

Politik Àr inte en ÄskÄdarsport. Detta berör oss alla. I detta första stadium behöver vi dÀrför samarbeta för att koordinera motstÄnd mot denna lag. Vi mÄste ocksÄ förstÄ denna lag som ett led i en nyliberal politik dÀr Àven förslaget om marknadshyror spelar in. Uppenbarligen sÄ har ocksÄ protester och motstÄnd hjÀlpt. Förslaget som ligger idag Àr skadeskjutet jÀmfört med hur det först presenterades. LÄt oss avliva det helt.

I denna trÄd koordinerar vi dÀrför information och aktion. Vi testar nÄgot lite nytt genom att försöka utöka motstÄndet genom denna typ av internetorganisering.

Gör alltsÄ saker som:

– Dela denna trĂ„d

– Sprid och skapa propaganda pĂ„ sociala medier.

– Cirkulera berĂ€ttelser om motstĂ„nd och underlĂ€tta dessa. Vad skriver facklig press? Vilka fackliga grupper uttalar sig negativt om detta?

– KartlĂ€gga fienden. Vilka grupper och individer slĂ„ss för detta? Kan vi rikta in oss strategiskt mot vissa?

– Cirkulera info om gatupropaganda och aktioner mot lagen för att inspirera och peppa till mer.

– DjuplĂ€sa utredningarna. Finns det nĂ„got som Ă€r dolt i paragraferna? Kan vi plocka isĂ€r utredningarna och peka pĂ„ motsĂ€gelser eller visa pĂ„ formuleringar som visar klassförtrycker som Ă€r inneboende i sĂ„dana hĂ€r utredningar?

– Uppmana till mycket negativa remissvar om vi Ă€r del av berörda organisationer, t.ex fackligt genom att motionera till berörda instanser, vĂ€cka debatt i fackliga sociala medier, mm.

– Cirkulera och boosta kritiska texter, framförallt frĂ„n vĂ€nsterpress, in i allmĂ€nheten.

Posta alltsĂ„ i denna trĂ„d med allt relevant. Övergripande diskussioner om taktik och strategi, tankar, arga utrop mot sossar, mm Ă€r ocksĂ„ sĂ„klart nödvĂ€ndiga och bra.

Let’s do it!

Strike Back
Source: Gatorna.info