April 30, 2021
From Gatorna (Sweden)
374 views


2021-04-30

Natten mellan den 26 och 27 april attackerade vi arbetsförmedlingens kontor i Malmö. Med rödsvartfÀrg lyser nu dess krossade fönster och fasad som ett varningens tecken.

Första maj Àr ingen röd semesterdag. Det Àr en strejk: ett av arbetaklassens viktigaste verktyg, som av politiker och reformistiska fackföreningar nyligen sÄldes ut till kapitalisterna. Den lÄngvariga kampen i Chicago för 8 timmmars arbetsdag, som nÄdde sitt klimax med hÀndelserna den 1 maj 1886, pÄmminer oss om att en bestÀmd och radikal arbetsrörelse med revolutionÀra drag alltid kommer att vara kapabel till att krÀva och Ästadkomma vinster som förbÀttrar livskvaliteten för de som exploteras av staten, kapitalet och dess institutioner. Arbetsförmedlingen utgör ett verktyg i verktygslÄdan för exploatörerna att kontrollera, kategorisera, manipulera och förnedra arbetare.

Arbetsförmedlingens
syfte Àr inte att hjÀlpa oss, utan att bidra till att bibehÄlla
samhÀllets klasstrukturer och kontrollera vÄra liv. Vi tolerar inte att
en statlig kontrollinstans tvingar oss in ett ekorrhjul
, som bara bidrar till att göra de rika rikare. Lönearbete Àr inte
frivilligt, det ger oss inte möjlighet till social utveckling och det
tillgodoser inte vÄra behov. Lönearbete ger oss psykisk ohÀlsa och
tvingar oss till ett liv pÄ kontoret, fabriken, sjukhuset, skolorna osv.
Det tvingar oss bort frÄn vÄra familjer och vÀnner för att försörja
staten och kapitalet.

Årets 1 maj, i likhet med förra Ă„ret, innefaller under mycket speciella förhĂ„llanden. De exploaterade och förtryckta utsĂ€tts fortfarande för statens kontinuerliga attack, men denna gĂ„ng med pandemin som ursĂ€kt. Pandemilagen, förĂ€ndringar i LAS, restriktioner, pandemins klassaspekt (de fattigaste drabbas vĂ€rst). Nu Ă€r det mycket lĂ€ttare att fĂ„ sparken i Sverige, samtidigt som staten ökar sin lagliga” kontroll av befolkningen genom införandet av diverse restriktioner. Vi glömmer inte upprĂ€ttandet av de “tillfĂ€lliga” grĂ€nskontrollerna 2015. Inte heller de förĂ€ndringar som genomförts nu under pandemin Ă€r tillfĂ€lliga, de utgör ett permanent undantagstillstĂ„nd!

Det Àr dags att slÄ tillbaka. Coronapandemin hindrar oss frÄn att samlas till demonstration och begrÀnsar vÄra liv, men vi kommer aldrig kunna hindras frÄn att attackera de etablerade kapitalistiska strukturerna. Vi uppmanar till attacker, sabotage, facklig kamp, organisering pÄ arbetsplatser, i bostadsomrÄden, pÄ fotbollsstadion, pÄ universitet, pÄ gatorna.

Vi glömmer aldrig vÄra mördade kamrater i Chicago.

Solidaritet Àr vÄrt vapen.

Avskaffa lönearbetet, krossa kapitalet och den statliga kontrollen!

För sjÀlvbestÀmmande och frihet!

Leve första maj!

Leve första maj!
Source: Gatorna.info