April 1, 2021
From Gatorna (Sweden)
340 views


2021-04-01

Vi vill ha ökad aktivitet i klimatfrågan. Vi vill ha mer rörelsebyggande och ömsesidig hjälp och vi vill även uppmana till och underlätta direkt aktion. Det finns många saker som är dåliga för klimatet och som man kan ge sig på och vi tycker till exempel att det är bra att förstöra SUVar. En anledning till det är att SUVar enligt IEAs World Energy Outlook 2019 (https://www.iea.org/commentaries/growing-preference-for-suvs-challenges-emissions-reductions-in-passenger-car-market) var den nästa största orsaken till utsläppsökningar mellan 2010 och 2018. SUVar är också ett helt onödigt nöje för rika människor som lika gärna kunde köpt en mindre bil, gärna begagnad, om dom nu måste ha en bil av någon anledning.

Vår taktik

Vi har valt att skära däck på SUVar. Det går snabbt, är ganska tyst och gör bilen tillfälligt obrukbar och är jävligt jobbigt för SUVägaren. Det finns andra sätt att sabba SUVar på: till exempel repa lacken, krossa rutor, släppa ut luften genom ventilen. Fantasin sätter gränsen! Vi har valt att inte tända eld på SUVar eftersom att media älskar att få brinnande bilar att handla om “problem i förorterna”, “intergration” och annan skit.

Vi har lärt oss

* En fällkniv som får plats i fickan är praktiskt. Se till att bladet går att låsa så att kniven inte fälls ihop när du skär i däcket. Olika däck är olika jobbiga men med lite entusiasm går luften till slut ur 🙂 Ett målmedvetet långsamt tryck med kniven fungerar bra. Hugg inte.
En skarp kniv med vass spets är bra. Monkeywrenching rekomenderar Opinel-fällknivar som finns att köpa för några hundra på en friluftsbutik.
* Däck som punkteras pyser ganska högt, men dom smäller inte. Någon kan höra genom ett öppet fönster eller om någon går förbi i närheten men en vägg eller en gata bort borde vara lugnt. Vår erfarenhet är att billarm inte går igång.
* Kolla av läget ordentligt och bestäm precis vad ni ska göra på en plats innan ni börjar. Det kan vara svårt att tänka klart när man börjar och pulsen stiger lite.

Allmänna råd på vägen

* För att undvika att människor kommer till skada, se till att inte lämna däck skadade men ändå fylda med luft. Har du börjat skära i ett däck, se till att det blir punkterat! SUVar är livsfarliga när de fungerar som det är tänkt, ännu värre om dom går sönder när dom kör.
* Däck på lasbilar och större maskiner är farliga att punkterna och kan skada er allvarligt.
* Det kan vara bra att ha en plan för vad ni tänker göra. Var, hur många bilar, hur ni tar er dit och därifrån snabbt och vad ni gör om polisen kommer och så vidare. Att tänka klart när ni håller på kan vara svårt.
* Sikta gärna in er på områden där polisen inte är så mycket.
* Se till att ha bra koll på området innan ni går dit för att sabba SUVar. Gå eller cykla där några gånger så ni vet vilka vägar som är återvändsgränder och olika vägar för att ta sig dit och därifrån, och så vidare. Gör det på normala tider och försök att smälta in/inte se skum ut.

* Eftersom det är olagligt att punktera däck, ta säkerhet på allvar, till exempel:
* Informera bara dom som måste veta och låt bli att chatta om det här.
* Var försiktiga med vad ni skriver ner, både fysiskt och digitalt.
* Använd Tor browser om ni ska söka efter information.
* Lämna telefonen hemma.
* Ha kläder som är anonyma/svåra att beskriva.

Vi ser fram emot fler sabbade SUVar, mer rörelse, och fossilkapitalismens slut!

Sabba en SUV

Let’s block ads! (Why?)
Source: Gatorna.info